Position
Senior Accountmanager
Description

Als Accountmanager ben jij eindverantwoordelijk voor het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Jij zorgt voor goede klantrelaties door wederzijdse verwachtingen concreet te maken en vast te leggen in overeenkomsten. Jij zorgt dat de dienstverlening wordt uitgevoerd conform vastgestelde specificaties op het gebied van kwaliteit, planning en budget. Het doel wat jij voor ogen hebt, is dat de kwaliteit van de dienstverlening volledig voldoet aan de wensen van de klant en hiermee uitbreiding van de diensten realiseert.
Daarnaast ben jij medeverantwoordelijk voor de advisering en verkoop van het product- en dienstportfolio. Jij zorgt voor verdere uitbreiding van de dienstverlening bij onze klanten.
Door de communicatie met, en de dienstverlening voor de klanten te optimaliseren realiseer jij een hoge klanttevredenheid. Ben jij een Accountmanager die op tactisch niveau acteert en wil jij daarnaast deze kennis delen met collega’s in het team? Dan is dit een positie voor jou.

Je bent in staat de dienstverlening vast te leggen in Service Level Agreements en aanvullende documenten die aansluiten bij de klantwensen.
Jouw speerpunt is het naar tevredenheid leveren van de diensten naar jouw klanten zodat deze verder uitgebreid kunnen worden.
Je zorgt voor interne- en externe kennisoverdracht.
Je bent bereid om je nieuwe relevante methodieken eigen te maken.
Je bent in staat om binnen het team je collega’s te stimuleren en te coachen.
Je levert een proactieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

LOCATIE
Amsterdam/Almere.

Qualifications

HBO werk- en denkniveau.
Grondige kennis van service management methodieken waaronder ITIL.
Minimaal 5 jaar ervaring als Service- en/of Accountmanager in een commerciële omgeving.
Je werkt zelfstandig en behartigt autonoom de relatie met de klant.

Job Benefits

Onze klant biedt een uitdagende baan in een leuk team. Je krijgt de kans om mee te denken en te bouwen aan oplossingen die onze dienstverlening verbreden en verbeteren. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie en wij besteden veel aandacht aan opleidingen en certificeringen van onze medewerkers. Salariëring is afhankelijk van expertise en ervaring. Verder kennen wij een winstuitkering van maximaal 5% van je jaarsalaris en 30 vakantiedagen. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.

Bij onze opdrachtgever werken mensen met ambitie, die gezamenlijk één doel voor ogen hebben: een bijdrage leveren aan de missie en visie: “het verbinden van organisaties door slimme ICT-oplossingen. Innovatief, snel met persoonlijke aandacht en zonder grenzen.” Bij onze client krijg je veel vrijheid én eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd. Wij geloven in jouw kennis en kunde. 
Onze client is actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan met name universiteiten, onderwijs- en zorginstellingen.

Apply now

Position: Senior Accountmanager

Thank you for submitting your application. We will contact you shortly!

Industry
IT
Date posted
April 12, 2019
PDF Export