Position
Sales Manager
Description

Als Sales Manager bij onze client ben jij medeverantwoordelijk voor de advisering en sales van de totale dienstenportfolio. De focus ligt op de markten (onderwijs, onderzoek en zorg). Jij bent een verkoper in hart en nieren en verdiept je in de business van je prospect. Jij weet prospects te vinden en te binden.

Responsibilities

Samen met het sales team ben jij verantwoordelijk voor zowel relatiebeheer als acquisitie van nieuwe klanten. Jij bouwt langdurige relaties op en brengt (bestaande) klanten naar een hoger niveau van dienstverlening. Je richt je meer op value based en consultative selling dan op ‘hunting’.
Jij levert een bijdrage aan het opstellen van salesplannen en voorcalculaties in samenwerking met de operationele afdelingen.
Jij vertegenwoordigt onze cliënt op beurzen en conferenties. Jij brengt offertes uit en bewaakt de voortgang. Jij ondersteunt waar mogelijk bij aanbestedingstrajecten en contractonderhandelingen.
Jij bent eindverantwoordelijk voor de klantrelatie en bewaakt de klanttevredenheid.
Jij houdt toezicht op de relatie met de opdrachtgever op operationeel niveau.
Jij volgt marktontwikkelingen bij klanten (behoefte-inventarisatie), relaties en koppelt behoeften uit de markt aan kennis of te ontwikkelen kennis van operationele afdelingen.
Jij bouwt aan een netwerk van beslissers bij opdrachtgevers.
Jij volgt nieuwe technologische ontwikkelingen, de toepassingen en mogelijkheden in nieuwe of bestaande markten op de voet.
Jij draagt bij aan het samenstellen van het productportfolio.
Jij vertaalt wensen van klanten in termen van verbetering of innovatie van diensten.

Qualifications

Minimaal HBO denk- en werkniveau met 5 jaar vakgerichte werkervaring;
Ervaring en kennis van onze een van onze markten;
Je beschikt over een relevant en actueel netwerk;
Jij beschikt over people skills en je bent klantgericht, analytisch en een echte teamplayer;
Jij hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met ICT;
Jij bezit uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden;
Jij beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend en beschikt over een geldig rijbewijs B.

Job Benefits

Onze cliënt is een mooi bedrijf met een zeer goede naam. Je krijgt de kans om mee te denken en te bouwen aan oplossingen die hun dienstverlening verbreden en verbeteren. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie en er wordt veel aandacht besteed aan opleidingen en trainingen. Salariëring is afhankelijk van expertise en ervaring. Ze kennen een winstuitkering van maximaal 5% van je jaarsalaris en 30 vakantiedagen.

Apply now

Position: Sales Manager

Thank you for submitting your application. We will contact you shortly!

Date posted
April 12, 2019
PDF Export